Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Hummus
Hummus 2018-09-23T08:38:17+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Giet de kikkererwten af en doe ze met schoon water in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ze in 1 tot 2 uur zacht worden. Rasp de limoenen, doe de rasp in een blender. Pers de limoenen uit en voeg het sap toe aan de rasp. Pers de knoflook uit en voeg die met de tahin en de olijfolie toe aan het limoensap in de blender. Doe de kikkererwten erbij als ze zacht zijn. Meng en voeg zoveel water toe tot er een gladde pasta ontstaat. Voeg zout naar smaak toe en meng opnieuw. garneer met gehakte peterselie. Lekker op brood of toast, of als dipsaus voor groenten zoals worteltjes, bleekselderij of venkel.

Ingrediënten

  • 250 g kikkererwten, een nacht geweekt
  • 2 limoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 3 el tahin (= sesampasta, verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel)
  • zeezout naar smaak
  • peterselie om mee te garneren

Algemene Informatie

  • 1 – 6 personen
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Fit door gezond eten
Bekijk het volledige recept hier

One Comment

  1. […] pepertje toevoegen als je het wat pittiger wilt hebben. Of maak zelf een lekkere tomatenchutney of hummus […]

Leave A Comment