Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Hartige pannenkoek van Speltbloem en Havermout
Hartige pannenkoek van Speltbloem en Havermout 2017-01-10T14:37:07+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Heerlijke, hartige pannenkoek die je als maaltijd kan serveren met een frisse salade. Ook is deze pannenkoek goed te serveren als hapje of tapas. Snijd dan de pannenkoek in stukjes en prik een staéprikker door een cherrytomaatje, een blaadje verse bascilicum en een stukje pannenkoek. Ziet er meteen heel feestelijk uit!

Bereidingswijze:

Doe 4 eieren in een kom. Bak de katerspek en frituur de ui alvast in de koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de rest van de ingrediënten bij de eieren en meng het geheel in een blender of kluts het in de kom.
Schenk 1/4 hiervan in de koekenpan (bij de katerspek en ui) en laat het op laag vuur garen met de deksel op de pan. Als de bovenkant droog is kun je de pannekoek met een spatel omdraaien en afbakken zonder deksel.

Als de pannekoek klaar is kun je hem versieren met tomaatjes en basilicum voor een feestelijke uitstraling!

Ingrediënten

      • 4 eieren
      • 6 eetlepels speltbloem
      • 6 eetlepels havermout
      • 3 teentjes knoflook
      • Italiaanse kruiden of gedroogde basilicum
      • Katerspek in reepjes snijden
      • Bosui of rode ui in kleine stukjes snijden.
      • 5 dl. volle melk (of amandelmelk, rijstmelk )
  • Voor de topping: cherrytomaatjes en verse bascilicum

Algemene informatie:

  • 1-6 personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Hetty Goudzwaard

Leave A Comment