Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Hamburgertjes met courgette en tomaat
Hamburgertjes met courgette en tomaat 2017-01-10T14:37:06+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Lekker als tapas of als hapje bij de borrel!

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

  1. Snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  2. Snijd de courgette in plakken
  3. Splits het ei. Kneed het gehakt met het eiwit (de eidooier wordt niet gebruikt), de ui en peterselie stevig door elkaar. Breng op smaak met peper,zout en een beetje paprikapoeder. Verdeel het mengsel in gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.
  4. Verwarm de koekenpan goed voor en bak als eerst de courgetteplakjes  in 1 min. aan elke kant mooi bruin.
  5. aal de plakjes uit de pan en leg ze op een schaal
  6. Bak nu in de pan de hamburgertjes aan beide kanten bruin
  7.  Leg de hamburgertjes op de plakjes courgette en prik er een satéprikker door.
  8.  Was de cherrytomaatjes goed om en prik aan iedere satéprikker een cherrytomaatje
  9.  Plaats de schaal in de oven en laat ze in 10 minuten gaar worden.

Ingrediënten

      • 250 gr mager rundergehakt
      • 1 ei (gesplitst, door wordt niet gebruikt)
      • 1/2 courgette
      • cherrytomaatjes
      • Zout en peper op smaak
      • Paprika poeder
      • Halve paprika
      • 2 el platte peterselie
      • Champignons
      • 1 1/2 courgette

Algemene informatie:

  • 1- 8 Personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: What2Eat

Leave A Comment