Project Description
Deze gezonde muffins zijn heerlijk als ontbijt, lunch of verantwoord tussendoortje. Makkelijk mee te nemen naar een uitje met de kids, een zomerse picknick of in je broodtrommel naar je werk! Tip: Je kan ze ook prima invriezen!
Ingrediënten voor 9 muffins:
– 120 gram speltbloem
– 1,5 theelepels bakpoeder
– 60 gram havermout
– 1 ei
– 3 el olijfolie of kokosolie
– 4 el Griekse yoghurt
– geraspte kokos en/of 4 el rauwe honing (van de imker, niet uit de supermarkt! Honing uit de supermarkt wordt zo hoog verhit dat het alle gezonde stoffen verliest waardoor er slechts een suikergoedje overblijft)
– blauwe besjes
Eventuele extra’s ; stukjes banaan, appel of ander fruit wat jij lekker vindt!
Bereidingswijze:
* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Weeg de speltbloem en de bakpoeder af en ‘schudt’ ze door elkaar in een kom
* Strooi de geraspte kokos erbij en de havermout. Bewaar nog wat havermout om aan het eind over de muffins te strooien voor ze de oven in gaan.
* Roer het voorzichtig door elkaar en meng de olijfolie of gesmolten kokosolie erdoor.
* Voeg de 4 scheppen Griekse yoghurt, het ei en de honing toe aan het mengsel en roer weer rustig door.
* Roer tenslotte de besjes en evt. ander fruit door het beslag
* Verdeel het mengsel over de 9 cupcakevormpjes, bestrooi ze met havermout en bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar!
Het is zo simpel dat je het heel goed samen met je kinderen kan maken!
Kan ik dit ook met kokosmeel maken?
Heel makkelijk en lekker!