Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Gevulde zoete aardappel met spek
Gevulde zoete aardappel met spek 2018-09-23T08:38:00+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en prik met een vork of satéprikker wat gaatjes in en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 45 min gaar. Snijd ondertussen de spek in reepjes en bak deze in een paar minuten krokant in een koekenpan.
Halveer de zoete aardappels en hol ze met een lepel grotendeels uit. Prak de aardappelvulling fijn met een vork en schep de gebakken spek en de kaas er door. Maak het mengsel smeuïg met een scheutje melk. Schep het mengsel weer terug in de aardappels en zet de aardappels nog 10 min terug in de oven. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.
Serveer de gevulde zoete aardappels met een salade en/of een stukje vlees of vis. Houd ongeveer 2 halve zoete aardappels per persoon.

Ingrediënten

Ingredienten
2 middelgrote zoete aardappels
40 gr geraspte kaas
50 gr ontbijtspek
scheutje melk optioneel (Let op! Melk bevat suiker, te vervangen voor Melk van rijst, amandel, haver of spelt. Melk van haver en spelt kunnen gluten bevatten).
peterselie om te bestrooien
Materialen
Bakplaat of ovenschaal
Aluminiumfolie

Algemene informatie:

  • 4 stuks
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 55 minuten oventijd
  • Bron: Leuke Recepten
Bekijk het volledige recept

2 Comments

  1. Remco 12 november 2015 at 17:02 - Reply

    Door de aardappels langer in de oven te doen dus 50 minuten bijvoorbeeld, word het lekker zacht en hoef je geen melk te gebruiken om het te mengen. Zelf eet ik volgens paleo en drink ik geen zuivel

  2. Linda 9 november 2015 at 18:08 - Reply

    Heerlijk recept! Echt een aanrader!! Bij mij waren de aardappelen geler (ipv oranje). Ook heb ik er wat knoflook aan toegevoegd wat een lekkere aanvulling was!

Leave A Comment