Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Gevulde puntpaprika met bloemkoolcouscous
Gevulde puntpaprika met bloemkoolcouscous 2018-09-23T08:38:09+00:00

Project Description

Bereidingswijze

  1. Gebruik een keukenmachine om de bloemkool tot couscous korrels te vermalen.
  2. Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui.
  3. Voeg bloemkoolcouscous, peterselie, lenteui en kaneel toe en roer door.
  4. Voeg bouillon toe en bak de bloemkoolcouscous onder voortduren omscheppen in ongeveer 15 minuten gaar.
  5. Breng op smaak met peper en zout, roer de pompoenpitten en rozijntjes erdoor en warm nog even door.
  6. Snij de puntpaprika’s in de lengte doormidden en schep de couscous erin.
  7. Zo te eten, of in wat aluminiumfolie mee te nemen.

Ingrediënten

  • 4 zoete puntpaprika’s
  • Bloemkool – 1/2, in roosjes
  • Kokosolie – 2 eetlepels
  • Ui – 1, gesnipperd
  • Knoflook – 1 teentje
  • Peterselie – 3 eetlepels, gehakt
  • Lenteui – 2, in ringetjes
  • Kaneel – 1/2 theelepel
  • Runderbouillon of water – 100 ml
  • Rozijnen – 1 handje
  • Pompoenpitten (geroosterd) – klein handje
  • Keltisch zeezout – naar smaak
  • Versgemalen peper – naar smaak

Algemene informatie:

  • 2 – 4 Personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Paleorecepten
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment