Home » Portfolio » Glutenvrij » Gevulde pompoen met (vega)gehakt
Gevulde pompoen met (vega)gehakt 2017-01-10T14:37:12+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd het topje van de pompoen met een scherp mes. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten. Leg de uitgeholde pompoenen in een ovenschaal en bestrijk de bovenzijde met een beetje olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Zet ze 30 min in de oven.
Maak ondertussen de vulling: verhit de olie in een pan. Fruit de ui aan. Voeg het (vega)gehakt toe en rul bruin. Breng het gehakt op smaak met komijn en salie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Voeg de pijnboompitten toe en schep door. Vul de pompoen met het gehaktmengel. Brokkel er wat feta over heen. Zet nogmaals 20 min in de oven. Serveer 1 pompoenhelft per persoon.

Ingrediënten

Ingredienten
1 flespompoen
200 gr spinazie
1 ui
250 gr (vega) gehakt (Let op! Vega-gehakt bevat suiker. Rundergehakt niet)
4 eetlepels pijnboompitten
1 theelepel komijn
1 theelepel gedroogde salie
scheutje olijfolie
peper en zout
Materialen
Scherp mes
Grote ovenschaal

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 50 minuten oventijd
  • Bron: Leuke Recepten
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment