Home » Portfolio » Vlees » Gevulde courgette met quinoa
Gevulde courgette met quinoa 2019-05-01T08:12:14+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Deze courgettes met quinoa, tomaatjes en spek zijn lekker als hoofdgerecht en als lunch

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa in een pan met water met het bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Bak de ui in een pan glazig en licht bruin. Halveer de courgettes en schraap wat van het vruchtvlees er uit met een lepel. Dit vruchtvlees kun je weglaten uit het recept, maar is ook heerlijk om door het quinoa mengsel te voegen. Leg de courgettes in een ovenschaal. Bestrooi de binnenzijde met een beetje peper en zout.
Snijd de tomaatjes in vieren en de hak de walnoten grof en schep samen met de gebakken ui door de quinoa. Vul de courgettes met het quinoa mengsel. Wikkel voorzichtig de plakken spek om de gevulde courgettes heen en zet ze ongeveer 25 tot 30 min in de oven tot de courgette wat zacht is geworden en de spek krokant.
Variatie?
Met dit recept kun je eindeloos variëren. Favoriet hier thuis is om de courgette-bootjes te vullen met een mengsel van: gebakken stukjes kipfilet waarbij het courgette vruchtvlees wordt meegebakken. Mengen met quinoa, tomaatjes en feta-kaas. Ook de vegetarische variant met bijvoorbeeld vega-gehakt is er één om uit te proberen. De ovenstand en tijden blijven hetzelfde! Veel plezier gewenst met experimenteren 🙂

Ingrediënten

      • Ingredienten
        2 courgettes
        1 ui, gesnipperd
        200 gr quinoa
        12 plakken ontbijtspek
        verse basilicum
        250 gr cherrytomaatjes
        1 bouillonblokje
        Handje walnoten
        Peper en zout

Algemene informatie:

  • 2 – 4 Personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten + 25 minuten oventijd
  • Bron: Leuke Recepten
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment