Home » Portfolio » Vegetarische gerechten » Gebakken pompoen met kokoscurry
Gebakken pompoen met kokoscurry 2018-09-23T08:38:03+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Paleo-gerechtje. Gebakken pompoenblokjes met een romige curry met boontjes en bloemkool. Lekker, makkelijk en zwaar vullend.

  1. Snij een halve pompoen in kleine blokjes.
  2. Dop de boontjes en snij de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Kook de boontjes en bloemkool een minuut of 7.
  4. Bak de uitjes in een paar minuten gaar in wat kokosvet.
  5. Voeg 3 theelepels patak milde curry pasta en 1 theelepel sambal aan de uitjes toe, bak dit nog een minuut of 5 door.
  6. Blus de gebakken kruidenmix en uitjes met 300 ml kokosmelk. Voeg hier de bloemkool en boontjes aan toe. Laat dit een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
  7. Bak ondertussen de pompoenblokjes in 10 minuten gaar in een koekenpan met wat vet. Voeg naar smaak wat peper en zout toe aan de gebakken pompoenblokjes.
  8. Verdeel de blokjes en curry naast elkaar op een aantal borden

Ingrediënten

        • 1 halve pompoen
        • 200 gram sperzieboontjes
        • 1 kleine bloemkool
        • Kokosvet (of boter)
        • 2 kleine uien
        • 1 theelepel sambal
        • 3 theelepels Currypasta mild (bijv. Patak)
        • 300 ml kokosmelk (of 100 ml santen aangevuld met 200 ml water)
        • peper en zout, naar smaak

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Allrecipes
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment