Project Description
Bereidingswijze
Paleo-gerechtje. Gebakken pompoenblokjes met een romige curry met boontjes en bloemkool. Lekker, makkelijk en zwaar vullend.
- Snij een halve pompoen in kleine blokjes.
- Dop de boontjes en snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Kook de boontjes en bloemkool een minuut of 7.
- Bak de uitjes in een paar minuten gaar in wat kokosvet.
- Voeg 3 theelepels patak milde curry pasta en 1 theelepel sambal aan de uitjes toe, bak dit nog een minuut of 5 door.
- Blus de gebakken kruidenmix en uitjes met 300 ml kokosmelk. Voeg hier de bloemkool en boontjes aan toe. Laat dit een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
- Bak ondertussen de pompoenblokjes in 10 minuten gaar in een koekenpan met wat vet. Voeg naar smaak wat peper en zout toe aan de gebakken pompoenblokjes.
- Verdeel de blokjes en curry naast elkaar op een aantal borden
Ingrediënten
-
- 1 halve pompoen
- 200 gram sperzieboontjes
- 1 kleine bloemkool
- Kokosvet (of boter)
- 2 kleine uien
- 1 theelepel sambal
- 3 theelepels Currypasta mild (bijv. Patak)
- 300 ml kokosmelk (of 100 ml santen aangevuld met 200 ml water)
- peper en zout, naar smaak
Algemene informatie:
- 2 Personen
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Bron: Allrecipes
Leave A Comment