Home » Portfolio » Soep » Frisse wortelsoep met gember en citroen
Frisse wortelsoep met gember en citroen 2018-09-23T08:38:06+00:00

Project Description

Bereidingswijze

1. Doe de olie in een soeppan (nog niet verwarmen).

2. Snijd de vis in stukjes en doe eveneens in de pan.

3. Rasp de gember boven de pan.

4. Bak de vis tot deze gaar is.

5. Boen de wortels schoon en snijd ze in plakken. Bak ze 2 minuten mee met de vis.

6. Boen de citroen goed schoon en rasp van de halve citroen de schil af.

7. Pers een halve citroen uit en haal de pitjes uit het sap.

8. Voeg citroenrasp en sap samen met 1 liter water toe en laat 8 minuten koken.

9. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.

10 Maak op smaak met peper en zout.

 

De soep is te gebruiken als voorafje voor 4 personen maar ook lekker als lunch; makkelijk mee te nemen in een thermoskan naar bijvoorbeeld je werk.

Ingrediënten

      • 3 eetlepels olijfolie
      • 200 gram witvis (bijvoorbeeld kabeljauw)
      • 20 gram (geschilde) verse gember
      • 800 gram wortels
      • 1 citroen
      • 2 theelepels fijn zeezout
      • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Algemene informatie:

  • 4 Personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Paleo Lifestyle
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment