Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Duivelse kip met nectarine
Duivelse kip met nectarine 2018-09-23T08:38:07+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

1. Snijd de sjalotjes in halve reepjes en de knoflook in hele fijne stukjes.
2. Snijd de kipfilets in blokjes.
3. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes en knoflook in 2 minuten op zacht vuur.
4. Draai het vuur half hoog en voeg de kip toe. Bak de kip in 8 minuten gaar.
5. Was de nectarine en snijd deze in plakjes.
6. Maak de peper schoon; verwijder alle zaadjes en snij de peper in hele fijne stukjes.
7. Zet het vuur laag en blus af met 4 eetlepels appelazijn.
8. Voeg de geraspte gember, fijngesneden peper, de nectarine en zout naar smaak toe en bak nog eens 2 minuten.

Als je niet van gember houdt, vervang deze dan door een theelepel sereh (citroengraspoeder).

Ingrediënten

      • 2 kipfilets
      • 1 nectarine
      • 3 sjalotjes
      • 2 teentjes knoflook
      • 1 verse rode peper
      • 1 eetlepel vers geraspte gember
      • 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
      • 4 eetlepels biologische appelazijn
      • zout

Algemene informatie:

  • 2 Personen, als tapas voor 4-6 personen.
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Paleo Lifestyle
Bekijk het volledige recept

One Comment

  1. Linda 9 november 2015 at 18:11 - Reply

    Erg enthousiast over dit recept. Helaas zijn er tijdens dit seizoen geen nectarines te koop. Ik heb daarom mango’s gebruikt en dit bleek een hele goede keuze!

Leave A Comment