Home » Portfolio » BBQ » Dorade van de barbecue
Dorade van de barbecue 2018-09-23T08:38:12+00:00

Project Description

Bereidingswijze

 1. Leg de Dorade op een plank en strijk met je hand van achter naar voren over de vis om te voelen of ergens nog schubben op de huid zitten.  Voel je de harde schubben nog ergens zitten, pak dan een boterhammes en schrap deze van staart naar kop over de huid. Je zult zien dat de schubben loskomen. Spoel de vis af onder de kraan om de losgekomen schubben te verwijderen.Dep de vis aan beide kanten droog met keukenpapier en laat hem op kamertemperatuur komen terwijl je de vulling en de verse kruiden voorbereidt.Snijd een deel van de rozemarijn en de knoflook fijn. Meng dit met een klein scheutje olijfolie, peper en zout. Snijd met een scherp mes vier sneetjes aan beide kanten in de huid van de Dorade en smeer beide kanten in met het mengsel. Zorg ervoor dat de kruiden goed in de sneetjes komen, zo kunnen de smaken goed in het visvlees trekken. Snijd van 1/2 citroen het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in kleine blokjes. Meng dit met de overgebleven rozemarijn (gewoon de hele takjes) en knoflooktenen (schil verwijderen en in grove stukken snijden) en stop dit in de buikholte en achter de kieuwen van de Dorade.
 2. Zorg ervoor dat de barbecue op temperatuur is. Niet te heet. Mocht je wat rozemarijn overhouden, gooi dit dan op de kooltjes zodra je de vis op het rooster legt. Dit geeft nog wat extra smaak. Om ervoor te zorgen dat alle vulling goed in de Dorade blijft zitten gebruiken we een visklem of visgril voor op de barbecue. Je kunt ze o.a. kopen bij de Blokker en Xenos. Heb je geen klem dan is de vis ook goed te bereiden op de barbecue. Het kan alleen wel eens gebeuren dat hij een beetje uit elkaar gaat vallen als je hem omdraait.
 3. Gril de vis om en om op de barbecue totdat hij mooi gebruinde plekjes krijgt en de huid krokant aanvoelt. Het is moeilijk te zeggen hoe lang de vis op de barbecue moet. Dat hang af van de grootte van de Dorade en de temperatuur van de barbecue. Als de vis klaar is, haal je hem uit de klem en kun je hem direct eten. Ook de huid is eetbaar en lekker, mits de schubben goed verwijderd zijn. De Dorade heeft grote stevige graten waar het vlees makkelijk vanaf glijdt. Houd er wel altijd rekening mee dat er een graatje in je mond terecht kan komen. Kauw het vlees daarom goed om te voelen of er een graatje in zit, of pluis het uit met je vingers voordat je het in je mond stopt.

 

Ingrediënten

   • 1 grote of 2 kleine Dorade
   • 1/2 citroen
   • 5 tenen verse knoflook
   • 4-5 takjes rozemarijn
   • peper en zeezout
   • boter of olie om in te bakken (Omdat je dit op de BBQ bereid kun je de olie weglaten).

Algemene Informatie

 • 2 personen
 • Bereidingstijd: 20 minuten
 • Bron: Voedzaam & Snel
Bekijk het volledige recept hier

Leave A Comment