Home » Portfolio » Koolhydraatarm dieet » Koeken en taartjes » Chocolade-pinda brokken
Chocolade-pinda brokken 2018-09-23T08:37:54+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Dit recept is voor een dubbele portie gemaakt zodat je de helft in kan vriezen voor tussendoortjes of onverwachte visite. Je kunt dus ook prima het recept halveren!

Honing verwarmen?
Sommige mensen denken dat je honing niet kunt verwarmen. Honing wordt door verhitting niet giftig, mineralen breken ook niet af. Het enige resultaat door verhitting is dat de enzymen uit de honing dood gaan, terwijl die enzymen juist zorgen voor medicinale effecten van honing. Erg spijtig natuurlijk, maar alle andere suikervervangers als kokosbloesemsuiker, stevia en ahornsiroop bevatten die enzymen sowieso al niet. Dus of je dan honing verwarmd of één van die soorten suiker maakt niks uit. En het bevat nog steeds de vitaminen en mineralen die honing onverhit bevat.

Doe de santen in een pannetje op laag vuur en smelt het terwijl je regelmatig roert (ook goed over de bodem). Zodra het gesmolten is, roer er de pinda of notenpasta goed doorheen. Als het een egale massa is, roer dan het cacaopoeder er doorheen en als laatste de honing. Doe het mengsel in een vorm bekleed met bakpapier of verdeel over siliconen muffinvormpjes. Maak het niet dikker dan 2 cm maken, dus niet de hele vorm volgieten! Laat het stollen in de koelkast of vriezer. Snijd of breek in stukken en geniet! Uit de koelkast is het meer een fudge consistentie maar smelt wel snel aan je vingers. In de vriezer is het harder maar smelt het niet meteen als je het aanraakt. De keuze is aan jou!

Tip: je kunt er ook nog doorheen roeren wat jij maar lekker vindt, zoals rozijnen of noten. Zelfs besprenkelen met grof zeezout  voor een salted caramel idee kun je doen!

Ingrediënten

  • 400 gr santen/geconcentreerde kokoscrème
  • 4 flinke el suikervrije pindakaas/ notenpasta/ verse rauwe noten
  • 80 gr cacaopoeder
  • 2 el honing (Let op het etiket! Bij sommige honing worden er suikers toegevoegd)

Algemene informatie:

  • Dubbele portie
  • Bereidingstijd: 15 minuten en afkoelen in koelkast
  • Bron: Kiwi&zo

Leave A Comment