Home » Portfolio » Vlees » Chicken curry met courgette en appel
Chicken curry met courgette en appel 2018-09-23T08:38:12+00:00

Project Description

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, snijd de puntpaprika en de courgette in blokjes
  3. Bak de ui en de champignons 5 minuten in een flinke pan met een beetje roomboter of kokosolie
  4. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes
  5. Voeg daarna de gesneden groente en de kipfilet, de curry massala kruiden, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe aan de ui en champignons en breng aan de kook
  6. Voeg de tenen knoflook ook gelijk toe met een knoflookpers en schil de appels
  7. Verwijderde klokhuizen, snijd de appels in blokjes en voeg toe aan de curry
  8. Zodra de curry kookt, laat je het 10 – 15 minuten koken met de deksel op de pan, controleer of de aardappel bijna gaar is door erin te prikken met een vork
  9. Is de aardappel bijna gaar, laat de curry dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel, zodat de curry een beetje kan indikken
  10. Voeg naar smaak zeezout toe

Ingrediënten

      • 250 gram kastanjechampignons
      • 1 kilo zoete aardappel
      • 2-3 zoete puntpaprika
      • 1 courgette
      • 750 gram kipfilet
      • 1 flinke eetlepel curry massale kruiden
      • tomatenblokjes
      • knoflook
      • appel
      • zeezout
      • kokosolie of boter (vervangen voor bouillon bij Het Metabolisme Dieet)
      • kokosmelk

Algemene Informatie

  • 6 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Voedzaam & Snel
Bekijk het volledige recept hier

Leave A Comment