Project Description
Bereidingswijze
- Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, snijd de puntpaprika en de courgette in blokjes
- Bak de ui en de champignons 5 minuten in een flinke pan met een beetje roomboter of kokosolie
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes
- Voeg daarna de gesneden groente en de kipfilet, de curry massala kruiden, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe aan de ui en champignons en breng aan de kook
- Voeg de tenen knoflook ook gelijk toe met een knoflookpers en schil de appels
- Verwijderde klokhuizen, snijd de appels in blokjes en voeg toe aan de curry
- Zodra de curry kookt, laat je het 10 – 15 minuten koken met de deksel op de pan, controleer of de aardappel bijna gaar is door erin te prikken met een vork
- Is de aardappel bijna gaar, laat de curry dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel, zodat de curry een beetje kan indikken
- Voeg naar smaak zeezout toe
Ingrediënten
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 kilo zoete aardappel
- 2-3 zoete puntpaprika
- 1 courgette
- 750 gram kipfilet
- 1 flinke eetlepel curry massale kruiden
- tomatenblokjes
- knoflook
- appel
- zeezout
- kokosolie of boter (vervangen voor bouillon bij Het Metabolisme Dieet)
- kokosmelk
Algemene Informatie
- 6 personen
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Bron: Voedzaam & Snel
Bekijk het volledige recept hier
Leave A Comment