Home » Portfolio » Paleo » Koeken en taartjes » Avocadotaart
Avocadotaart 2018-09-23T08:37:53+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Een heerlijke, verantwoorde avocadotaart! Wist je dat deze avocadotaart bestaat uit veel vitamine, mineralen en gezonde vetten ? Goed om te weten is dat deze taart alleen ook calorieën en koolhydraten bevat. Snoep dus verantwoord, maar wel met mate 😉

Voor deze taart gebruik je een ronde springvorm (21cm) die je invet met kokosolie.
Al eerste maak je de bodem. Dit doe je door de noten en dadels in een keukenmachine fijn te malen en daarbij de gesmolten kokosolie en kokosrasp toe te voegen. Bewaar wat van de kokosrasp! Die kun je op het laatst over de taart strooien als versiering! Doe het mengsel in de springvorm en druk het stevig aan met een lepel totdat je een gladde bodem hebt. Zet minimaal 20 minuten in de vriezer om hard te worden.

Als dat gebeurd is kun je de vulling gaan maken. ontpit de avocado door hem door midden te snijden. Doe de avocado-helften in een keukenmachine of gebruik de staafmixer. Om de avocado’s niet bruin te laten worden voeg je direct het citroensap toe. Tot slot voeg je de honing en gesmolten kokosolie, het vanille extract toe en mix totdat je een gladgestreken mengsel krijgt.

Haal de bodem uit de koelkast. Terwijl je de springvorm eromheen laat zitten, kun je de vulling op de bodem plaatsen. Nu eerst een halfuurtje invriezen en daarna nog een uurtje in de koelkast.

Snijd langs de taart en de rand van de springvorm om de taart los te krijgen. Op deze manier kun je de springvorm voorzichtig verwijderen De taart is bijna af… bestrooi hem alleen nog met wat kokosrasp! Geniet lekker!!

Ingrediënten

      • Voor de vulling:
        • 4 rijpe avocado’s
        • 150 gram biologische honing
        • 150 gram kokosolie, gesmolten in een pannetje
        • 1/4 theelepel vanille extract
        • 1 citroen
        • 1 limoen

        En voor de bodem:

        • 100 gram ongebrande, ongezouten amandelen
        • 150 gram gedroogde dadels
        • 50 gram paranoten
        • 2 theelepels kokosolie, gesmolten in een pannetje
        • 50 gram kokosrasp

Algemene informatie:

  • 10 Personen
  • Bereidingstijd: 50 minuten + 90 minuten wachten
  • Bron: Goedengezondleven.nl
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment