Home » Portfolio » Sapjes&Smoothies » Amandelmelk
Amandelmelk 2018-09-23T08:38:16+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Week de amandelen ca. 8 uur (of een nacht) in ruim water. Spoel de geweekte amandelen daarna goed af en doe ze in de blender. Vul de blender met water totdat je ongeveer 1/3 amandelen hebt en 2/3 water. Pureer in de blender tot er geen stukjes meer in zitten. Haal dit mengsel door een zeef met een theedoek erin of door een speciale notenzak.

Knijp of wring de doek uit tot er alleen amandelpulp over is (deze pulp kun je weer gebruiken voor bijv. broodbeleg, het maken van koekjes, etc.).
Varieer door ook dadels toe te voegen in de blender, of voeg bijv. vanille of stevia toe. De amandelmelk is ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

  • rauwe amandelen met vlies (niet geroosterd)
  • water
  • blender
  • theedoek of notenzak

Algemene Informatie

  • 1 – 4 personen
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Fit door gezond eten
Bekijk het volledige recept hier

Leave A Comment