Home » Berichten » Eetweetjes » Kamillethee een wonderthee?

Kamillethee een wonderthee?

Jazeker, al sinds de oudheid mag het de naam wonderthee met trots dragen! Naast het feit dat kamillethee bekend staat om zijn rustgevende werking bij stressvolle periodes, helpt het ook bij vermoeidheid en paniekaanvallen.

Een kop kamillethee voor het slapen gaan en je slaapt als Doornroosje! Maar deze thee heeft niet voor niets zijn naam wonderthee, het geeft jou meer dan alleen een moment van rust. 10 redenen om iedere dag een kopje te drinken.

1. SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN EN MENSTRUATIEPIJN
Het is algemeen bekend dat spijsverteringsproblemen en menstruatiepijn verergeren bij stress. Door het rustgevende aspect in de thee verminder je buikkrampen, obstipatie, diarree en winderigheid.

2. KAMILLETHEE GOED BIJ KEELPIJN
Het verzacht je keel. Je kan er mee gorgelen, maar je kan het ook gewoon drinken met een lepel honing om het effect te versterken.

3. WERKT ALS PIJNSTILLER
Stress verlaagt onze pijngrens. Door het kalmerende effect in de kamillethee gaat onze pijngrens omhoog.

4. KAMILLETHEE BEVOCHTIGD
Heb je meer vocht nodig bij bijvoorbeeld uitdrogingsverschijnselen? Drink dan deze thee.

TIP: drink ook weer niet teveel hiervan, dit kan zorgen voor een misselijk gevoel. Wissel gewoon lekker af: welke thee is, naast kamille thee, nog meer goed voor je?

5. FUNCTIONEERT ALS ONTSMETTINGSMIDDEL
Kamille werkt desinfecterend. Je kan het gebruiken bij wonden: zet een kop kamillethee, laat dit afkoelen en giet vervolgens de lauwe thee over de al schoongemaakte wond.6. Kamillethee helpt bij jeuk

Heb je last van jeuk? Dan kun je op deze plek het zakje van de kamillethee neerleggen.

7. WERKT VERKOELEND
Een nachtje niet zo goed geslapen en last van opgezwollen wallen? Leg het zakjes kamillethee op je ogen en laat ze even rusten.

8. GOED VOOR DE LUCHTWEGEN
Ook verkoudheid en allergie pakt kamillethee aan. Pak een paar zakjes van deze thee en stop deze in een kom met warm water. Pak vervolgens een handdoek en leg deze over je hoofd en de kom heen. Hang met je hoofd boven de kom en inhaleer de lucht goed in.

9. KAMILLETHEE ALS GEZICHTSVERZORGING
Het zuivert je huid. Je kunt er voor kiezen zoals hierboven beschreven om boven een kom te gaan hangen, maar je kunt ook met een kop lauwe kamille thee je gezicht wassen.

10. HAARVERZORGING
Kamillethee versterkt je haarwortel en helpt tegen haaruitval. Je kan de thee na het wassen over je haar heen gieten (niet uitspoelen), vervolgens uitkammen en laten opdrogen.

I Love Health

Deze informatie is afkomstig van I Love Health. Meer informatie over voeding en lekkere recepten vind je op  de Facebookpagina:  I Love Health!

By | 2018-09-23T08:37:39+00:00 september 21st, 2016|Eetweetjes|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment