Home » Berichten » Persoonlijke verhalen » Het verhaal van Corine: door nieuwe lifestyle nu zelf FitCoach!

Het verhaal van Corine: door nieuwe lifestyle nu zelf FitCoach!

Corine Soeteman (31  jaar) kwam via een oproep op Facebook een dieet/lifestyle tegen die helemaal bij haar past! Ze eet nu veel gezonder en is flink afgevallen. Ze is zo enthousiast geworden over haar nieuwe levensstijl dat zij besloot om zelf FitCoach te worden!

Hoe is deze verandering in levensstijl voor jou begonnen?
Ik was al lang op zoek naar een dieet/lifestyle dat vol te houden was voor de rest van mijn leven. Op Facebook kwam ik een berichtje tegen, waar ik op heb gereageerd. Zodoende kwam ik mijn FitCoach van FitFemaleClub tegen.
Mijn omgeving vond het leuk om te zien hoe ik met voeding bezig was, maar waren eerst wel wat kritisch. Wéér een dieet? Maar ga je dan niet jojoën? En houd je dit wél vol?

 

Voor welke levensstijl / dieet heb je gekozen, en waarom?
Ik heb gekozen voor de lifestyle van FitFemaleClub, omdat de onderlinge steun top is en het niet echt een dieet is. Ik at vrij ongezond en doordat ik nu gezond ben gaan eten ben ik al veel overgewicht kwijt, maar het programma is er vooral op gericht om je te leren gezond te eten en bewegen. Ik merk ook aan mijn huid, haar en nagels dat gezond eten zoveel beter voor mij is!

Hoe ziet jouw voedingspatroon er nu uit?
’s Ochtends start ik met een gezonde smoothie(bowl) of healthy pancakes. In de middag eet ik een salade, wraps of speltbrood met gezond beleg. Gedurende dag mag ik twee keer fruit als tussendoortje. Als diner eet ik volgens het receptenboek van FitFemaleClub en ’s Avonds om 20:00 uur nog een klein snackje. Dat kan bijvoorbeeld een handje bananenchips op een stukje 85+ chocolade met verse muntthee zijn. Je kan dus niet bepaald zeggen dat ik nu weinig eet.
Het dieet let er vooral op dat je langzaam werkende koolhydraten binnen krijgt. Dus liever zoete aardappel, volkoren pasta, bloemkoolpizza, spelt wraps, magere vleesproducten en veel groente. Ik merk zelf dat ik veel minder dipjes tussen de maaltijden door heb. Ik ging daardoor voorheen vaak snoepen en snacken tussendoor.

Het lastigst is denk ik voor bijna iedereen de avond, of verjaardagen en feestdagen. Ik mag van mezelf best een stukje taart, maar daarna houd ik het dan weer bij gezonde snacks. Verder kies ik meestal de gezonde keuze. Voor ’s avonds heb ik inmiddels ook goede tussendoortjes gevonden. En vooral niet laten ontmoedigen als je jezelf toch eens teveel hebt laten gaan. De volgende dag start je gewoon weer opnieuw.

Wat is het resultaat van deze gezondere levensstijl?
Ik voel me energieker én val af. Ik zit lekkerder in mijn vel en voel me ook een betere moeder, omdat ik voor het hele gezin gezonder eten in huis heb. Mijn vriend eet natuurlijk wel het zelfde avondeten, maar verder eet hij nog zoals hij al deed. Mijn zoontje van bijna 3 vindt het eten van mama wel erg interessant en wil altijd ook een slokje/hapje van mama.
Verder ben ik zelf 2 maten kleiner gaan dragen en om me heen zie ik ook enorm goede verbeteringen. In 8 weken 8 kilo kwijt, voller haar, sterkere nagels, een betere spieropbouw, ik heb het allemaal voorbij zien komen.
Er mag bij mij nog wel iets af. Maat 36 is voor mij denk ik mooi. Ik ben maar 1,60 meter. Verder wil ik me graag zo goed en energiek blijven voelen als nu en hoop ik dat mijn zoontje deze lifestyle ook aan houdt.

Blijf je de rest van je leven deze levensstijl volgen?
Dit is de lifestyle waar ik zo lang naar op zoek ben geweest. Hier kan ik dan ook volmondig JA op zeggen. Ik ben zelfs in februari zelf gestart als FitCoach voor FitFemaleClub. Kijk maar eens op mijn Facebook pagina “Health is my Lifestyle” voor meer informatie!

By | 2018-09-23T08:37:29+00:00 april 22nd, 2017|Persoonlijke verhalen|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment