Home » Berichten » Blog » Heerlijk! Ananas!

Heerlijk! Ananas!

Ik ben Nathalie Appel en mijn passie ligt bij vrouwen die graag hun lifestyle gezonder willen maken op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. Voeding en lekker leven zijn altijd al een deel van mijn leven geweest. Ik ben een echte Bourgondiër en hou van het leven. Ik geloof heel erg in pure producten. Producten die weinig tot niet bewerkt zijn. Producten wat je overgrootmoeder zou herkennen als eten. Deze producten zijn en blijven het gezondst om te kiezen. Daarom is het misschien niet zo verwonderlijk dat ik een hekel heb aan pakjes en zakjes. 

 

Heerlijk! Ananas!

 

Als mij iets aan zomer doet denken dan is het wel ananas! Als je dat eet en je doet je ogen dicht dan waan je je toch op een tropisch eiland? Hoog tijd om wat meer over deze heerlijke vrucht te weten te komen.

De ananas is eigenlijk een soort grote dennenappel. Deze vorm komt doordat hij bestaat uit een heleboel samengegroeide bessen. Een ananas kan wel 30 centimeter lang worden en kan dan wel 4 kilogram wegen. Vers ananassen zijn vaak afkomstig uit Ivoorkust, Brazilië en Midden-Amerikaanse landen en wordt zo goed als rijp geplukt. Als de ananas lekker ruikt en je kunt de bladeren makkelijk los trekken dan is hij rijp. De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid! Let hier goed op als je een ananas in de winkel koopt.

 

Sommige mensen zien er tegen op om een ananas te kopen omdat ze het lastig vinden om hem te schillen. Toch hoeft dat helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Snijd de onder- en bovenkant van de ananas af en zet hem weer rechtop. Snijd dan de schil van boven naar beneden eraf. De zwarte puntjes verwijder je daarna met een kleiner mes zodat er alleen geel vruchtvlees overblijft. Tot slot snijd je de ananas in plakjes, repen of blokjes en snijd je de harde kern weg. Mocht je dit toch te ingewikkeld vinden dan bestaan er ook ananasschillers, waarmee je in één beweging klaar bent.

Behalve dat een ananas heel lekker is, is het ook nog eens heel gezond. De ananas is namelijk een bron van mineralen en vitamines. Het is zeer rijk aan vitamine A, B1, B6, B11, C en E. Belangrijke mineralen die er in zitten zijn koper, mangaan, fosfor, magnesium, kalium, jodium en zink.

Ananas is heerlijk om uit je hand te eten maar je ziet hem ook regelmatig terugkomen in recepten. Let alleen wel even op het volgende: Ananas bevat het enzym bromelaïne dat eiwitten afbreekt. Dit maakt dat melkproducten met verse ananas waterig worden en dat gelatine niet stijf wordt. Gebruik voor mousse en pudding dus ananas uit blik of kook je ananas eerst even kort.

 

Gastblogger Nathalie

Nathalie schrijft twee keer per maand over het creëren van een gezonde lifestyle op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. Meer weten over haar? Bekijk haar website: www.appelenjij.nl of haar Facebookpagina 

 

By | 2018-09-23T08:37:28+00:00 juni 20th, 2017|Blog, Eetweetjes, Gastbloggers, Nathalie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment