Home » Berichten » Blog » Gezonde levensstijl is ook gezonde, natuurlijke huidverzorging!

Gezonde levensstijl is ook gezonde, natuurlijke huidverzorging!

Bij een gezonde levensstijl hoort voor mij niet alleen gezonde voeding maar ook een gezonde huid. In dit blog vertel ik je over het resultaat van mijn zoektocht naar goede, natuurlijke producten. En dat zijn er slechts 2! Twee producten die de inhoud van je hele badkamerkastje kunnen vervangen! Ik leg je hier uit waarom:

Meuk
Net als met voeding is er in huidverzorgingsproducten ook heel veel ‘meuk’ te vinden. Ingrediënten die je huid alleen maar droger maken in plaats van voeden. Allemaal suggestieve claims op verpakkingen, onwaarheden en glimmende en kleurrijke verpakkingen die je moeten overtuigen het product te kopen. En net als voeding is het daarbij heel belangrijk om de ingrediënten te lezen.

Zo had ik laatst bodylotion met een prachtige afbeelding van een avocado erop gekocht, maar er bleek helemaal niets van avocado in te zitten.

Plastic in je douchegel?
Daarnaast vind ik het belangrijk dat de producten geen palm-olie of plasticdeeltjes bevatten.  Echt waar!! Sommige verzorgingsproducten bevatten plastic en die plasticdeeltjes komen via jouw doucheputje allemaal in de zee terecht. (Zie hier de actuele lijst).

Top 2:
Voor mij redenen genoeg om opzoek te gaan naar verzorgingsproducten die wel doen wat ze beloven, goed zijn voor mijn huid, en vriendelijk zijn voor het milieu. Ik kwam op deze twee producten uit. Twee ja! Wat een ruimte heb ik ineens in mijn badkamerkastje! Ik gebruik ze nu iets langer dan een maand en ik wil niets anders meer.

Hier komt mijn top 2:

1.Shea Butter:
Shea Butter is een 100% natuurlijke plantaardige boter, welke wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom, ook wel Karité Boom genoemd en groeit in de Afrikaanse Savanne. De Boom staat bekend als de Boom des Levens, vanwege haar vele bijzondere eigenschappen. Shea Butter heeft een ivoorachtige kleur en een rokerige, nootachtige geur. De boter bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F en is zeer geschikt om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen. In Afrika wordt Shea Butter al eeuwenlang gebruikt voor de dagelijkse verzorging van huid en haar. Shea Butter is veel te vinden in commerciële crèmes, lotions en zepen, maar de werking van Shea Butter is in deze producten nagenoeg verwaarloosbaar, omdat vrijwel altijd machinaal geraffineerde Shea Butter als ingrediënt wordt gebruikt. Shea Butter die reeds is bewerkt heeft tijdens het verwerkingsproces haar bijzondere kenmerken verloren. Je kunt daarom het beste 100% natuurlijke, ongeraffineerde Shea Butter gebruiken om te genieten van alle voordelen.

Voordelen voor mij op een rijtje:

  • 1 pot vervangt zoveel andere potjes en tubes! Wij gebruiken het thuis voor het hele gezin; voor mijn dochters eczeem, voor mijn zoontjes luieruitslag, voor mijn man als baardolie en voor mijn droge huid met striae doet het wonderen!
  • Mijn huid voelt soepeler en gezonder aan
  • Het zit een glazen pot, is 100% vegan en biologisch geraffineerd
  • Het bestaat uit slechts één ingrediënt, dus geen meuk

Nadelen:

  • Het smeert wat lastig. Je moet het in je handen warm wrijven waardoor de vaste vorm verandert in olie. Eenmaal warm dan smeert het super soepel over je lichaam.
  • De geur is even wennen, zeker als daarvoor geparfumeerde lotions en crèmes gebruikte. De nootachtige geur vervliegd gelukkig vrij snel.

2. Arganolie:
Naast de shea butter was ik nog op zoek naar meer gezichtsverzorging voor mijn droge en rijpere huid. De 40 komt steeds meer in zicht en dat is ook bij mij te zien. Ik zocht iets wat net zo natuurlijk is als de Shea Butter maar die iets meer zou doen voor fijne lijntjes en rimpels in mijn gezicht. Zo kwam ik bij arganolie.
Arganolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de pitten van de Marokkaanse arganboom, de Argania Spinosa. Het is een veelzijdige olie die wonderen verricht voor de verzorging van je huid maar ook je haar en nagels.

Pure arganolie is één van de zeldzaamste oliën in de wereld en zit boordevol essentiële vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Die vitamine E beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering door de antioxidatieve werking.

Voordelen:
– Het werkt goed tegen een droge, trekkerige of vette huid. Je huid voet direct zachter aan.
– Het helpt het herstel van littekens en acne
– Het houdt de huid jong
– naast je huid is het ook erg goed voor je nagels en (droog en beschadigd) haar.
– Ook dit is in glas te verkrijgen  en het vervangt zoveel andere producten die onnodig veel ruimte innemen in je badkamer kastje.

Nadelen:
– Arganolie is niet goedkoop. Er zijn vele soorten te koop, ook goedkopere. Deze zijn echter vaak van mindere kwaliteit. Het is daarom belangrijk om er goed op te letten of de arganolie EcoCert gecertificeerd is. Dit keurmerk waarborgt dat de olie voldoet aan de strengste eisen voor biologische cosmetica.

Het flesje op de foto is afkomstig van Arganwinkel. Momenteel kun je dit flesje voor slechts 1 euro als proef bestellen! Pas op! Ik was na dit proefflesje direct om😉Het mooie van Arganwinkel is dat zij de universele rechten van vrouwen ter bevordering van hun participatie in de samenleving omarmen. Zij werken nauw samen met vrouwencoöperaties. De vrouwen die hierbij zijn aangesloten verwerken de argannoten en krijgen daarvoor een eerlijk salaris en onderwijs.

Ook streven ze ernaar het milieu minimaal te belasten. In de praktijk betekent dit onder meer dat hun producten niet op dieren zijn getest en dat ze enkel recyclebare verpakkingsmaterialen gebruiken. De pulp die na het persen overblijft, wordt verwerkt tot diervoer. Op deze manier gaat er niets bruikbaars verloren.

Nu weet je mijn 2 favoriete producten; Shea Butter voor mijn hele lijf, Arganolie voor mijn gezicht. En jij? Wat gebruik jij als huidverzorging?

By | 2019-07-12T13:51:14+00:00 juli 12th, 2019|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment