Zalmtartaar met komkommer
Bereidingswijze Deze frisse tartaar is heel makkelijk te maken en ziet er bovendien feestelijk uit! Bereiding Snijd de zalm in blokjes [...]
Vispakketjes met limoen
Bereidingswijze Gezond en makkelijk: frisse gaar gestoomde vis met limoen op een bedje van wortel en paksoi Bereiding Verwarm de oven [...]
Stoofschotel pompoen
Bereidingswijze Lekker tijdens een koude winteravond: stoofpotje met mals vlees en stukjes pompoen Bereiding 1.Snijd het vlees in blokjes en schep [...]
Pot au feu
Bereidingswijze Bereiding: Snijd het rundvlees in gelijke stukken, niet te groot. Pel de ui en steek de laurierblaadjes vast aan [...]
Stoofschotel met vijgen
Bereidingswijze Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgen Bereiding Bestrooi het vlees met kaneel en zwarte peper. [...]
Tomaten mozzarella spiesjes
Bereidingswijze Vrolijke, gezonde tapas of hapjes bij de borrel of verjaardag. Lek de mozzarella-bolletjes goed uit. Halveer de cherrytomaatjes pluk de [...]
Erwten cashewspread
Bereidingswijze Heerlijke, gezonde spread voor op een stokbroodje of als dipsausje voor verschillende groente zoals; selderij, paprika of wortel. Bereidingswijze 1. Begin [...]
Spaanse knoflook champignons
Bereidingswijze Dit makkelijke tapasgerecht wordt overal in Spanje geserveerd. De champignons worden gebakken in olijfolie en witte wijn en op smaak [...]
Salade met gegrilde kip, avocado en aardbeien
Bereidingswijze Een heerlijke zomerse salade die je als maaltijd of als bijgerecht kunt eten. Gemengde sla met gegrilde kip, aardbeien, avocado, [...]
Gebakken pompoen met kokoscurry
Bereidingswijze Paleo-gerechtje. Gebakken pompoenblokjes met een romige curry met boontjes en bloemkool. Lekker, makkelijk en zwaar vullend. Snij een halve pompoen [...]
Gevulde avocado met ei en komkommer
Bereidingswijze Heerlijk als lunch of ontbijt, maar ook leuk te serveren als voorgerecht. Voor 1 of 2 personen. Tip: Maak het ook [...]
Pangafilet met notensalade
Bereidingswijze Verhit wat olie of kokosvet in een koekenpan en bak hierin de pangafilet. Bestrooi met zout, peper en dille [...]
Courgette met tonijn snack
Bereidingswijze Snij de courgette in dunne plakjes. Breng de tonijn op smaak met de kappertjes en eventueel peper en zout. [...]
Pittige curry met bloemkool en avocado
Bereidingswijze Snijd de bloemkool in stukjes en kook deze in zo'n tien minuten gaar. Snijd en was ondertussen de andijvie [...]
Omeletmuffins
Bereidingswijze Een omelet, in de vorm van een muffin! Makkelijk om te maken en mooi om te presenteren bij een [...]
Pizzaatjes van courgette
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier in een ovenschaal of bakplaat. Snijd de courgette in plakjes en leg [...]
Venkelsoep
Bereidingswijze Was de venkel, snijd de harde kern eruit en hak de rest klein. Doe de venkel in een pan en [...]
Paleo Foccacia broodje
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Doe de amandel- en kokosmeel in een [...]
Lasagne van courgette
Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 200 graden. Rul het gehakt, voeg de knoflook en ui toe en bak deze mee totdat de [...]
Paleo Pizza
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de amandel- en kokosmeel in een schaal, voeg hierbij de bakpoeder, zout, (knoflook) [...]
Paprika Aioli
Bereidingswijze Verwarm de grill tot 200°C. Snijd de paprika in grote platte stukken en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikastukken [...]
Paleo Gehaktbrood
Bereidingswijze Bereiding: Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd de ui, knoflook en abrikozen fijn. Doe het gehakt in een [...]
Frisse wortelsoep met gember en citroen
Bereidingswijze 1. Doe de olie in een soeppan (nog niet verwarmen). 2. Snijd de vis in stukjes en doe eveneens in [...]
Komkommer-meloensoep
Bereidingswijze 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 2. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook 2 [...]
Duivelse kip met nectarine
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snijd de sjalotjes in halve reepjes en de knoflook in hele fijne stukjes. 2. Snijd de kipfilets in blokjes. [...]
Lamskoteletjes met bloemkool-basilicumpuree
Bereidingswijze Bereiding: 1. Pel de knoflook en wrijf met één teentje de lamskoteletjes in. 2. Kruid de lamskoteletjes met zout en [...]
Kip in frisse tomaten-sinaasappelsaus
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snipper de ui. 2. Plet de knoflook en verwijder het vliesje, snijd de knoflook in kleine stukjes of [...]
Panzanella
Bereidingswijze Panzanella is een Italiaanse broodsalade. Deze salade werd vroeger door arme (voornamelijk Toscaanse) boeren gemaakt om restjes oud brood (maar [...]
Groenteomelet
Bereidingswijze Een goed vullend ontbijt of lunch waarbij je veel groenten binnen krijgt. Bereiding: 1. Verwarm de koekenpan. 2. Voeg olie [...]
Tomatenchutney
Bereidingswijze Deze tomatenchutney smaakt verassend lekker. Gebruik hem warm of koud, over groenten, vlees of vis. Je kan ieder gerecht er [...]
Frisse avocado-komkommerdressing
Bereidingswijze Met onderstaande hoeveelheid dressing kan je meerdere keren een salade maken. Gebruik voor een maaltijdsalade per persoon twee eetlepels [...]
Paleo mayonaise
Bereidingswijze Mayonaise in de winkel is altijd gemaakt met zonnebloemolie (en dus niet Paleo-Proof). Dit recept is gemaakt met olijfolie. Ik [...]
Prosciutto met meloen
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Scheur de Prosciutto in reepjes en verdeel deze over de amuselepels. 2. Schep met een meloenbolletjeslepel* bolletjes uit [...]
Rode bieten carpaccio met spekjes
Bereidingswijze Bak de spekjes uit in een koekenpan Snijdt de rode bieten in hele dunne plakken. Je kunt hiervoor ook [...]
Gevulde puntpaprika met bloemkoolcouscous
Bereidingswijze Gebruik een keukenmachine om de bloemkool tot couscous korrels te vermalen. Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit [...]
Zalm tartaar schelpjes
Bereidingswijze Meng de fijngesneden zalm met de augurk, ui, bieslook, peterselie, mosterd, olie en azijn en breng het geheel op [...]
Kalkoenwrap met paprika en komkommer
Bereidingswijze Leg steeds 2 blaadjes sla op elkaar om een slawrap te maken. Leg op elke wrap 2 plakjes kalkoen [...]
Paleo salade voor de Herfst
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de pompoen, snij in parten [...]
Tonijnburgers
Bereidingswijze Meng de tonijn, lente-ui en olijven in een kommetje en laat het mengsel een paar minuten afkoelen in de [...]
Feestelijke salade met mini hamburgertjes
Bereidingswijze Breng het gehakt op smaak met peper, zout, uipoeder en paprikapoeder en kneed het door elkaar. Maak 12-15 mini [...]
Pittige gehaktballetjes met dipsausje
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal lichtjes in. Doe het gehakt samen met de [...]
Vegetarische burger van spinazie
Bereidingswijze Zorg ervoor dat de diepvriesspinazie ontdooit is. Je kunt dit het beste een dag van tevoren doen door de spinazie in [...]
Avocado salade met gegrilde wortel
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden Was de wortelen, snij het kontje eraf en snij vervolgens in de lengte door [...]
Sushi recept met zalm en avocado
Bereidingswijze Beleg een snijplank met vershoudfolie. 2. Snijd de avocado rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar [...]
Gemarineerde kipspiesjes
Bereidingswijze Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie. Meng knoflook, [...]
Gevulde avocado met salsa van de BBQ
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten 2. Vermaal de tomaten, rode ui, knoflook, limoensap, komijnzaadpoeder en een [...]
Spinaziesalade met linzen en kersen
Bereidingswijze 1. Doe de spinazie in een schaal en laat de linzen uitlekken 2. Snijd de rode ui in halve ringen en leg [...]
Wilde Alaska zalm tapenade
Bereidingswijze 1. Laat de zalmfilets ontdooien 2. Verwarm de oven voor op 180 graden 3. Vermaal de zalmfilets in een keukenmachine [...]
Chicken curry met courgette en appel
Bereidingswijze Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, snijd de puntpaprika [...]
Aubergine BBQ
Bereidingswijze 1. Pers de knoflook uit en snijd de blaadjes van de rozemarijn heel fijn 2. Meng dit in een schaaltje met [...]