Paleo recepten
Alle onderstaande gerechten zijn geschikt voor het Paleo Dieet. Wilt u wat meer informatie over het Paleo dieet kijk dan op onze informatie pagina (klik hier).
Veel plezier met het kiezen van uw Paleo recept en eet smakelijk!
Paleo Pizza
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de amandel- en kokosmeel in een schaal, voeg hierbij de bakpoeder, zout, (knoflook) [...]
Paprika Aioli
Bereidingswijze Verwarm de grill tot 200°C. Snijd de paprika in grote platte stukken en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikastukken [...]
Paleo Gehaktbrood
Bereidingswijze Bereiding: Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd de ui, knoflook en abrikozen fijn. Doe het gehakt in een [...]
Frisse wortelsoep met gember en citroen
Bereidingswijze 1. Doe de olie in een soeppan (nog niet verwarmen). 2. Snijd de vis in stukjes en doe eveneens in [...]
Komkommer-meloensoep
Bereidingswijze 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 2. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook 2 [...]
Komkommer-limoen water
Bereidingswijze 1.Schil de komkommer met een dunschiller. Bind de komkommerschillen vast met een stukje keukentouw en doe deze in een kan. [...]
Duivelse kip met nectarine
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snijd de sjalotjes in halve reepjes en de knoflook in hele fijne stukjes. 2. Snijd de kipfilets in blokjes. [...]
Lamskoteletjes met bloemkool-basilicumpuree
Bereidingswijze Bereiding: 1. Pel de knoflook en wrijf met één teentje de lamskoteletjes in. 2. Kruid de lamskoteletjes met zout en [...]
Kip in frisse tomaten-sinaasappelsaus
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snipper de ui. 2. Plet de knoflook en verwijder het vliesje, snijd de knoflook in kleine stukjes of [...]
Panzanella
Bereidingswijze Panzanella is een Italiaanse broodsalade. Deze salade werd vroeger door arme (voornamelijk Toscaanse) boeren gemaakt om restjes oud brood (maar [...]
Groenteomelet
Bereidingswijze Een goed vullend ontbijt of lunch waarbij je veel groenten binnen krijgt. Bereiding: 1. Verwarm de koekenpan. 2. Voeg olie [...]
Tomatenchutney
Bereidingswijze Deze tomatenchutney smaakt verassend lekker. Gebruik hem warm of koud, over groenten, vlees of vis. Je kan ieder gerecht er [...]
Frisse avocado-komkommerdressing
Bereidingswijze Met onderstaande hoeveelheid dressing kan je meerdere keren een salade maken. Gebruik voor een maaltijdsalade per persoon twee eetlepels [...]
Paleo mayonaise
Bereidingswijze Mayonaise in de winkel is altijd gemaakt met zonnebloemolie (en dus niet Paleo-Proof). Dit recept is gemaakt met olijfolie. Ik [...]
Prosciutto met meloen
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Scheur de Prosciutto in reepjes en verdeel deze over de amuselepels. 2. Schep met een meloenbolletjeslepel* bolletjes uit [...]
Rode bieten carpaccio met spekjes
Bereidingswijze Bak de spekjes uit in een koekenpan Snijdt de rode bieten in hele dunne plakken. Je kunt hiervoor ook [...]
Gevulde puntpaprika met bloemkoolcouscous
Bereidingswijze Gebruik een keukenmachine om de bloemkool tot couscous korrels te vermalen. Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit [...]
Zalm tartaar schelpjes
Bereidingswijze Meng de fijngesneden zalm met de augurk, ui, bieslook, peterselie, mosterd, olie en azijn en breng het geheel op [...]
Kalkoenwrap met paprika en komkommer
Bereidingswijze Leg steeds 2 blaadjes sla op elkaar om een slawrap te maken. Leg op elke wrap 2 plakjes kalkoen [...]
Paleo salade voor de Herfst
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de pompoen, snij in parten [...]
Tonijnburgers
Bereidingswijze Meng de tonijn, lente-ui en olijven in een kommetje en laat het mengsel een paar minuten afkoelen in de [...]
Bosvruchten smoothie
Bereidingswijze Doe alles in een grote blender en mix tot een heerlijke smoothie. Garneer eventueel nog met een snufje chilipoeder. [...]
Feestelijke salade met mini hamburgertjes
Bereidingswijze Breng het gehakt op smaak met peper, zout, uipoeder en paprikapoeder en kneed het door elkaar. Maak 12-15 mini [...]
Pittige gehaktballetjes met dipsausje
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal lichtjes in. Doe het gehakt samen met de [...]
Watermeloen ijsblokjes
Bereidingswijze Doe ongeveer 12 bolletjes of blokjes per diepvrieszakje in de vriezer, en zorg ervoor dat ze wat ruimte hebben in het [...]
Avocado salade met gegrilde wortel
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden Was de wortelen, snij het kontje eraf en snij vervolgens in de lengte door [...]
Gemarineerde kipspiesjes
Bereidingswijze Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie. Meng knoflook, [...]
Gevulde avocado met salsa van de BBQ
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten 2. Vermaal de tomaten, rode ui, knoflook, limoensap, komijnzaadpoeder en een [...]
Wilde Alaska zalm tapenade
Bereidingswijze 1. Laat de zalmfilets ontdooien 2. Verwarm de oven voor op 180 graden 3. Vermaal de zalmfilets in een keukenmachine [...]
Chicken curry met courgette en appel
Bereidingswijze Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, snijd de puntpaprika [...]
Aubergine BBQ
Bereidingswijze 1. Pers de knoflook uit en snijd de blaadjes van de rozemarijn heel fijn 2. Meng dit in een schaaltje met [...]
Dorade van de barbecue
Bereidingswijze Leg de Dorade op een plank en strijk met je hand van achter naar voren over de vis om te [...]
Broccoli pakketjes van de BBQ
Bereidingswijze 1. Was de broccoli en snijd hem in kleine roosjes 2. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren 3. Leg [...]
Tomatensalade met taugé
Bereidingswijze Was de taugé en laat in een zeef uitlekken. Was de tomaten en snij deze in plakjes. Snijd de rettich met [...]
Spiezen van kastanjechampignons
Bereidingswijze 1. Snijd de champignons in de lengte doormidden 3. Meng de olijfolie, de appelazijn en de oregano in een kom en [...]
Pittige tomatensalsa
Bereidingswijze Was de tomaten, halveren ze en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Pel en snipper de ui [...]
Gegrilde tonijn met tomaten-koriander salsa
Bereidingswijze Maak de salsa: Snijd de lente-uitjes en de spaanse peper in dunne ringetjes. Leg de korianderblaadjes en steeljes en de muntblaadjes [...]
Groene aspergetips
Bereidingswijze Bestrijk de aspergetips rondom met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in ongeveer 2 minutn kanpperoig gaar met [...]
Gemarineerde zalm met paksoi en quinoa
Bereidingswijze Spoel de quinoa schoon in een zeef Giet het in een pan met 300 ml water en breng aan de [...]
Warme amandelquinoa met frambozen en/of bosbessen
Bereidingswijze Breng de amandelmelk (*zelf te maken van amandelen en water, amandel melk bevat geen zuivel) samen met de quinoa in een [...]
Avocado-shake
Bereidingswijze Schil en ontpit de avocado en snij deze in stukjes. Schil de komkommer en snij deze in stukjes. Pers de [...]
Tomaten/basilicum soep
Bereidingswijze Was de tomaten en snij ze in vieren. Snipper de uien. Doe de olijfolie in de pan en fruit de uisnippers [...]
Romige wortelsoep
Bereidingswijze Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui 5 min. Roer af en toe. Voeg [...]
Quinoa met groenten
Bereidingswijze Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote koekenpan op een laag vuur. Voeg de eieren toe en bak aan beide kanten [...]
Bloemkool-roereieren
Bereidingswijze Maak de bloemkool schoon, snij hem in stukjes en kook in ruime hoeveelheid water. De bloemkool moet gaar zijn maar niet [...]
Amandelmelk
Bereidingswijze Week de amandelen ca. 8 uur (of een nacht) in ruim water. Spoel de geweekte amandelen daarna goed af en doe [...]
Ratatouille
Bereidingswijze Verwarm de olijfolie en fruit hierin de fijngesneden uien. Voor het Metabolsime dieet kun je ook zoutarme groentebouillon gebruik. Hiermee kun [...]
Tomaten-courgette schotel
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de courgettes en tomaten, en snijd deze in dunne plakken (ca. 5 [...]