Home » Berichten » Blog » Anti-griep thee!

Anti-griep thee!

Zie jij ook alweer overal snuffende, snotterende mensen om je heen? Bang om zelf ook weer verkouden of slachtoffer te worden van de griep? Dan biedt moedernatuur de oplossing!

Helaas, de zomer is weer voorbij en meteen verandert Nederland in het bekende koude kikkerlandje met een hoop wind, regen en kou. Een goed moment om een beetje extra voor jezelf te zorgen en zo te voorkomen dat je ziek wordt.

Sla je normaal gesproken allerlei middeltjes, drankjes en vitamiepilletjes in huis? Dat hoeft dit jaar niet. Moedernatuur biedt namelijk de oplossing; citroen-gember thee met een snufje kaneel!

Waar bestaat het uit en hoe komt het dat dit werkt?

  • Citroen:
    Citroen geeft je een natuurlijke vitamineboost! Citroen bevat namelijk een hoge dosis vitamine C en heeft een anti-bacteriële en antivirale werking. Het gaat allerlei ziektes tegen. Het eten van citroen voorkomt dus verkoudheid en griep.
  • Gember:
    In gember zitten ontzettend veel genezende voedingsstoffen en een hele hoop vitamine en mineralen zoals B1, B2, B6, E. De mineralen zijn: kalium, calcium, natrium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink. Gember werkt niet alleen goed tegen griep en verkoudheid maar werkt ook tegen stress, hoofpijn, misselijkheid en heeft een bloeddrukverlagende werking.
  • Kaneel:
    Nog zo’n natuurlijk wondermiddel is kaneel! Kaneel staat bekend om zijn krachtige werking tegen verkoudheid en griep. Maar naast je immuunsysteem is het ook goed voor je cholesterol en helpt mensen met maag- en darmklachten.

Een combinatie van deze 3 ingrediënten is de beste mix om komende winter griep-vrij te blijven.

Het recept:

Ingrediëten: 2 liter water, 5 cm verse gemberwortel (geraspt), 1 citroen en 1 theelepel kaneel.

Breng het water aan de kook in een pan en doe de geraspte gemberwortel erin. Halveer de citroen en pers deze uit in de pan. Daarna snijd je de citroen in stukken en dit doe je ook in het water. Zodra het water kookt haal je het van het vuur en laat je de thee nog even een kwartiertje trekken. Je kunt de thee zeven voor je het inschenkt en maak het lekker op smaak met de kaneel.

Je hebt erg veel thee, deze kun je warm houden in een thermosfles zodat je gedurende dag meerdere kopjes thee kunt drinken. Ideaal om mee te nemen naar je werk.
Ook kun je de thee bewaren in de koelkast. Zo kun je een dag later de thee weer opwarmen of drinken als ijsthee!

 

 

Geschreven door What2Eat
By | 2018-09-23T08:37:47+00:00 september 17th, 2015|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment