Home » vegetariër

mei 2019

Top 5 favoriete vegetarische gerechten

By | 2019-05-17T13:33:43+00:00 mei 17th, 2019|Blog|

Hoi, ik ben Lauressa en ik ben 20 jaar oud. Ik zit op het moment in jaar 2 van de studie Voeding & Diëtetiek in Den Haag. Hier leer ik veel over gezonde voeding, maar ook thuis ben ik daar veel mee bezig. Ik ben vegetariër en heb hier ook een blog over, vegakeuken.nl. Hierop deel ik recepten, tips, reviews en meer! Ik zal een bepaald moment nooit vergeten [...]

mei 2017

Het verhaal van Irina: My vegan journey!

By | 2018-09-23T08:37:28+00:00 mei 3rd, 2017|Persoonlijke verhalen|

Irina, 30 jaar, werd als verplichte vleeseter opgevoed. Mede door haar eerste zoon werd zij vegetariër maar bleef het gevoel houden dat er iets miste. Haar journey  naar het veganisme begon. Hoe is deze verandering in levensstijl voor jou begonnen? Mijn 'spirituele' ontwaking zorgde tegelijkertijd voor een goede gezondheid, na jarenlang als kluizenaar geleefd te hebben. Ik weet het nog goed, als kind vond ik vlees geen succes, maar [...]

april 2017

Het verhaal van Elise; van vleeseter naar veganist!

By | 2018-09-23T08:37:29+00:00 april 8th, 2017|Persoonlijke verhalen|

Elise Hiddinga (23 jaar) besloot, mede door het kijken van documentaires, volledig veganist te worden. Zij gooide haar eetpatroon helemaal om. In haar persoonlijke verhaal vertelt zij ons hoe zij tot deze keuze is gekomen en hoe haar levensstijl er nu uitziet! Hoe is deze verandering in levensstijl voor jou begonnen? Hoewel ik al jaren wist dat de vleesindustrie niet bepaald diervriendelijk was, stond ik daar eigenlijk nooit erg [...]

maart 2017

Appelstroop; goede bron van ijzer?

By | 2018-09-23T08:37:30+00:00 maart 24th, 2017|Blog|

In mijn half jaar als vegetariër las ik alles wat er te lezen was over gezond blijven als vegetariër. Dus ik ging braaf een vitamine B12 supplement slikken en ik moest er ook aan denken dat ik voldoende ijzer binnenkreeg. En daarom wende ik mijzelf de smaak van appelstroop aan, zodat ik 2 boterhammen met appelstroop per dag kon eten. Dan hoefde ik niet meer bang te zijn voor een ijzertekort. [...]