Home » ijzer

april 2017

Pastinaak

By | 2018-09-23T08:37:29+00:00 april 29th, 2017|Eetweetjes, Nathalie|

Sinds een tijdje heb ik de Pastinaak ontdekt. Wat een heerlijke groente is dat! Pastinaak is een lange ivoorkleurige wortel en afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Deze groente kwam tijdens de middeleeuwen naar West-Europa overgewaaid, en was er voor de intrede van de aardappel hét belangrijkste volksvoedsel. Later werd deze groenten verdrongen door de aardappel en tegenwoordig spreken we van een vergeten groente. Maar…. de pastinaak is bezig met een comeback! Steeds vaker [...]

maart 2017

Appelstroop; goede bron van ijzer?

By | 2018-09-23T08:37:30+00:00 maart 24th, 2017|Blog|

In mijn half jaar als vegetariër las ik alles wat er te lezen was over gezond blijven als vegetariër. Dus ik ging braaf een vitamine B12 supplement slikken en ik moest er ook aan denken dat ik voldoende ijzer binnenkreeg. En daarom wende ik mijzelf de smaak van appelstroop aan, zodat ik 2 boterhammen met appelstroop per dag kon eten. Dan hoefde ik niet meer bang te zijn voor een ijzertekort. [...]

november 2016

Kaneel

By | 2018-09-23T08:37:35+00:00 november 24th, 2016|Eetweetjes|

Door de 'Cinnamon-challenge' ( kaneeluitdaging waarbij jongeren zichzelf filmen terwijl ze een lepel kaneel zonder water proberen door te slikken) heeft kaneel voor veel mensen een slechte naam gekregen. En dat is erg zonde. Want er zitten veel gezondheidsvoordelen aan kaneel! Het advies is echter om niet lange tijd achter elkaar producten of gerechten te eten waar een grote hoeveelheid kaneel in zit. Bij een gevarieerd eetpatroon is er geen risico voor de gezondheid. Gebruik [...]