Home » Groente

maart 2019

Tips voor een week zonder vlees!

By | 2019-03-08T10:38:09+00:00 maart 6th, 2019|Blog|

De Nationale Week Zonder Vlees roept heel Nederland op om van 11-17 maart geen vlees te eten. En dat is alweer bijna, daarom schrijf ik, Natascha van plantaardiger.nl, dit artikel om je alvast een beetje in de stemming te brengen.  Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om minder vlees te eten. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de Nederlanders in het afgelopen jaar (2018) minder vlees is gaan eten. [...]

januari 2019

Salade van een groene godin- en van Gwyneth Paltrow

By | 2019-01-29T13:44:03+00:00 januari 29th, 2019|Blog|

Op zoek naar een lekkere salade om je winterse maaltijd op te vrolijken? Deze salade met Mexicaanse smaken en green goddess dressing schuift graag bij je aan. Hoi, ik ben Laura, druk met baan en twee koters en verliefd op eten. Volgens mij had Michael Pollan helemaal gelijk toen hij gezond eten samenvatte als: “Eet echt eten. Niet te veel. Vooral planten.” Op www.lekkerplan.nl schrijf ik over mijn [...]

augustus 2017

Tips voor het bewaren van je voedsel, en het verlengen van de houdbaarheid!

By | 2019-02-16T12:31:18+00:00 augustus 8th, 2017|Blog|

Uit onderzoek blijkt dat we per huishouden jaarlijks zo’n 40 kilo weggooien aan eten! Alle huishoudens samen verspillen we daarmee in Nederland 700 miljoen kilo goed voedsel. Zo ontzettend zonde. Milieu Centraal heeft uitgezocht van welke voedselproducten we het meeste weggooien. Hier de top 5:    1. Brood 2. Zuivel 3. Groente 4. Fruit 5. Vlees En dat komt niet alleen omdat we [...]

juli 2017

Tips voor plantaardig barbecueën

By | 2019-02-26T14:07:59+00:00 juli 18th, 2017|Blog|

De zon schijnt weer, en dat betekent dat het weer tijd is om te gaan barbecueën. Hoewel veel mensen bij een barbecue meteen denken aan vlees, is het ook prima mogelijk om zonder vlees lekker te barbecueën. Gastblogger Elise Hiddinga geeft ons tips om  eens plantaardig te barbecueën! Vleesvervangers In plaats van vlees is het ook heel goed mogelijk om vleesvervangers op de BBQ klaar te maken. In de meeste [...]

september 2016

Wat betekenen die cijfertjes op fruit en welke moeten we nou kiezen?

By | 2018-09-23T08:37:39+00:00 september 25th, 2016|Blog|

Zin in een lekkere appel voor de dorst? De keuze is reuze! Zowel in de supermarkten als op de markt. Maakt het eigenlijk uit welke appel we kiezen?  En wat betekenen nou eigenlijk die cijfercodes op het stickertje van een appel? Wij zijn op onderzoek gegaan en leggen het jullie uit. De PLU-code De cijfers die te lezen zijn op het stickertje van een appel, of andere fruit of groente, noemen we [...]

augustus 2016

Is vers fruit beter dan ingevroren fruit? En hoe vries ik dat dan in?

By | 2018-09-23T08:37:40+00:00 augustus 31st, 2016|Blog|

De een houdt van de vriezer en de ander vindt het zonde van het voedsel. ‘Daar wordt het niet lekkerder op’ hoorde ik wel mensen zeggen. Maar, wat is eigenlijk beter? Ingevroren fruit of vers fruit?   Ik denk dat 9 van de 10 mensen zouden zeggen dat vers fruit beter is. Maar stel dat je door de supermarkt loopt (ik ga er nu even vanuit dat niet iedereen naar de groenteboer gaat), [...]

september 2015

Eet koolhydraatarm (deel 1)

By | 2018-09-23T08:37:47+00:00 september 23rd, 2015|Blog|

Ik krijg steeds vaker de vraag wat mijn dieet precies inhoudt en of ik dat niet eens een lijstje wil maken met de regels. Natuurlijk wil ik dat! Geen probleem. Ik voel me lekker met deze leefstijl en dat gun ik iedereen. Maar, Ik moet wel vooropstellen dat ik geen voedseldeskundige ben. Ik ben geen diëtiste. Ik ben geen arts. Wat ik doe en hoe ik eet heb ik ontwikkeld aan de hand van verschillende [...]