Home » Berichten » Blog » 8 handige tips bij het volgen van het metabolisme dieet

8 handige tips bij het volgen van het metabolisme dieet

Tip 1: Bak in zoutarme bouillon. Bij Fase 1 en Fase 2 mag je geen vetten binnen krijgen. Dit betekent dat je dus niet mag bakken in (olijf) olie of boter. Een goed alternatief is bouillon! Kies voor de zoutarme rundvlees of groentebouillon. Het vocht zorgt ervoor dat je eten niet aan de bodem van je pannen gaat vastschroeien. Meteen ook goed voor het behoud van je pannen.

Tip 2: Maak ovenpakketjes. Ondanks de bouillon kan het lastig zijn voor sommige gerechten om geen olie of boter te gebruiken bij het bereiden ervan. Een andere manier om je eten klaar te maken is het gebruiken van alluminiumfolie en je oven.
Maak pakketjes van het alliminiumfolie gevuld met groente en vis (of kip), kruid het lekker (vergeet de knoflook niet) en doe ze in de voorverwarmde oven voor 30 minuten op 180 graden. Lekker voor Fase 2 als je geen koolhydraten mag eten.

Tip 3: Varieer! Om het dieet gezond te houden, maar zeker ook om het vol te kunnen houden, is het belangrijk dat je varieert. Wissel van groente, fruit, vlees en snacks. Genoeg ideeën op deze site. Is afwisseling duur? Maak dan kleinere porties en vries de rest in voor de volgende week. Daarnaast kun je op de markt vaak veel groente en fruit halen voor weinig. Een goed gevulde koelkast zorgt voor variatie maar ook voor inspiratie!

Tip 4: Eet Quinoa. Quinoa staat op de lijst voor zowel Fase 1 als Fase 3 onder het kopje granen. Eigenlijk is Quinoa geen graansoort, maar de korrels lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Quinoa is erg voedzaam en glutenvrij. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ideaal dus voor dit dieet. Zowel voor het ontbijt, lekker met perzik of peer, als lunch door de salade en bij het diner in plaats van rijst!

Tip 5: Ga naar de Biologische supermarkt voor speltproducten. Haily Pomroy adviseert in haar boek om speltproducten te gebruiken. Spelt, het oergraan uit de bronstijd, heeft eigenschappen waar de meeste voedingsmiddelen het alleen maar om kunnen benijden: Spelt is gezond, voor lichaam én geest. Spelt is, zoals men vaak leest niet een tarwesoort, maar een graan. Het bevat wel gluten maar deze zijn niet te vergelijken met tarwegluten. Anders dan bij tarwe zitten de belangrijke voedingsstoffen in spelt, ook in het meellichaam ofwel bloemlichaam. Speltproducten zijn daarnaast veel makkelijker te verteren.
Niet voor niets dus dat Spelt in Nederland steeds populairder wordt. En dat is te merken. In supermarkten vind je tegenwoordig overal speltbrood en speltpasta.
Maar in de Biologische supermarkt vind je veel meer! Wat dacht je van speltcrackers, speltbloem, spelttortillas en spelthavermout (ook wel speltvlokken).
En bij biologische spelt blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces helemaal behouden. Des te meer redenen om naar de bio-winkel te gaan!

Tip 6: Pizza tijdens je dieet! Dit is meer een variatie-tip. Een lekkere variatie-tip die je misschien niet verwacht bij een dieet. Toch is het zo en kun je zelf heerlijke, verantwoorde pizza eten! Maak de bodem zelf met speltbloem, eieren en water. Bij de Biologische supermarkt kun je ook kant-en-klare speltpizzabodems kopen.
Smeer je pizza in met zelfgemaakte tomatensaus. Gebruik hiervoor tomatenpuree uit blik, verse tomaten en Italiaanse kruiden. Beleg hem vervolgens met allerlei lekkere groente en stukjes kip en je pizza is klaar! Wedden dat je hem lekker vindt!

Tip 7: Munt in je water. Bij het metabolisme dieet mag je in Fase 2 geen fuit op citroen en limoen na. Veder mag je alleen water drinken. Hilary Pomroy adviseert om schijfjes citroen en limoen in je water te doen. Lekker verfrissend en gezond!
Maar wist je dat een takje munt in je water (in combinatie met citroen of limoen) ook erg lekker is. Dat zorgt voor wat meer variatie. Natuurlijk kun je munt ook heel goed in je thee of in spa Rood doen!

Tip 8: Vries Fruit in. Eerder gaven we al aan om lekker veel te varieëren met fruit en deze te halen op de markt. Maar helaas blijft niet alle fruit even lang goed en sommige fruitsoorten mag je alleen in Fase 1. Wat doe je dan met al dat fruit dat nog in de fruitschaal ligt? Juist; invriezen. Hilary Pomroy adviseert om er hapklare blokjes van te maken voordat je ze in de vriezer doet. Zo kun je het makkelijk meenemen als snack voor tussendoor.

Geschreven door What2Eat.
By | 2018-09-23T08:37:48+00:00 augustus 4th, 2015|Blog|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. cecile 2 mei 2018 at 15:48 - Reply

    geen links naar de recepten, werkt niet

  2. Murielle 24 oktober 2017 at 14:22 - Reply

    Leuk artikel. De naam van de schrijfster is wel telkens mis geschreven. Het is Haylie Pomroy.

Leave A Comment