Home » Berichten » Blog » 5 weetjes over Quinoa!

5 weetjes over Quinoa!

Eet jij wel eens quinoa?

Quinoa wordt steeds meer gegeten, als ontbijt, lunch, bij het avondeten en zelfs in toetjes is het een steeds meer voorkomend en gebruikt zaadje… Maar wat is het nu eigenlijk en waarom is het dan zo goed voor je?
Hieronder 5 Quinoa Weetjes voor je op een rijtje:

 • Quinoa bevat veel proteïne
  Quinoa staat bekend om zijn hoge eiwitgehalte. Hoewel het inderdaad een fatsoenlijk percentage eiwit bevat – is het niet de hoeveelheid eiwit die indruk maakt.
  In plaats daarvan is het type eiwit van dit voedingsmiddel interessant. Deze semi-graan bevat de perfecte balans van alle negen essentiële aminozuren. Deze eigenschap wordt slechts zelden terug gevonden in plantaardige voedingsmiddelen.


 • Quinoa is glutenvrij!
  Los van de discussie of glutenvrij eten voor mensen zonder gluten allergie zinvol is – Is het in ieder geval voor de mensen die hier last van hebben een positief pluspunt dat quinoa geen gluten bevat.

 • Quinoa lijkt op een graan (is een zaad)
  Quinoa is een plant, en van deze plant worden de zaden gebruikt als granen. Dat gebeurt (en kan) doordat de zaden qua functie en samenstelling lijken op ‘echte’ granen. Quinoa is dus geen graan maar valt onder de noemer pseudo-graan.

 • Quinoa heeft meerdere kleuren
  Net als druiven bestaan er ook meerdere kleuren quinoa (rassen) – de meest voorkomende (meest verkochte) kleur is wit, quinoa heeft naast deze witte variant ook een zwarte of rode variant.

   

 • Quinoa is lekker!
  Ongeacht hoe ‘goed’ een voedingsmiddel voor je is – als het niet goed smaakt – kunnen weinig mensen zich ertoe zetten om het te eten.
  Wanneer quinoa gekookt is en verwerkt is als rijst of ontbijtgraan, heeft het een korrelige structuur met een licht nootachtige smaak.
  Hiermee kun je allerlei heerlijke gerechten maken!
  Wat dacht je van gevulde courgette met quinoa, gemarineerde zalm met paksoi en quinoa of warme amandelquinoa met frambozen en/of bosbessen als ontbijt!

Deze informatie is afkomstig van I Love Health! Bekijk hun Facebookpagina voor meer informatie.

By | 2018-09-23T08:37:32+00:00 februari 27th, 2017|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment